Budo Karate

Budo Karate

Vi tränar Budo Karate som skapades av sensei Taiji Kase.
We train Budo Karate which is created by sensei Taiji Kase.

Budo betyder "Krigarens väg" och är en livsfilosofi som betonar moraliska och spirituella aspekter i träningen. Detta innebär att söka efter en spirituell dimension genom regelbunden fysisk och mental träning i Budo Karate, där målet är att nå bortom gränserna för fysisk styrka och teknik. Detta är något som tar tid att lära sig, så genom regelbunden träning över tid kan man nå dessa mål. Det finns inget "facit" utan är helt individuellt hur man utvecklas.

Sensei Kase utvecklade en speciell andningsteknik med centrum i nedre magregionen: hara. Genom koncentration och total fokus på andning och visualisering kan man utveckla sinnet och kontroll på energibanor i kroppen med hjälp av teknikerna i karaten. Denna väg kan slutligen leda till den mest avancerade mentala nivån och förmågan att fullständigt kontrollera Ki (energi).

Det som kännetecknar Budo Karate är att teknikernas funktion och verklighetsförankring är viktigare än yttre form. Det innehåller en stor variation av blockeringar med öppna och slutna handtekniker, sparkar och olika utgångspositioner och bygger på ett kraftfullt och utvecklat försvarssystem, vilket stärker självförtroende och självkännedomen.

Budo Karate translation will come.