Karate Tigers

Karate Tigers

Välkomna till Karate Tigers!

Karate Tigers är vår senaste grupp som startade våren 2020.  

Karate Tigers är vår parakarategrupp som har träning på onsdagar klockan 17:30-18:15.

Instruktör för Karate Tigers är sensei Mona Pfaus och Fredrik "Sr" Kjällbring. Mona har tränat karate sedan 1988 och började instruera 1991. Hon startade klubben 1998 och är både klubbledare och klubbens ordförande och ansvarar för utbildning av instruktörer i klubben samt klubbens övergripande verksamhet. Fredrik Sr var i många år en populär ledare för Tiny Tigers och vi är glada att han fortsätter att vara ledare för Karate Tigers!

Sedan januari 2020 är sensei Mona medlem i Svenska Karateförbundets Parakommitté.

Kolla in intervjun med Vilgot (som då hade tränat karate med oss i tre år) om varför han gillar karate:  https://parame.se/inspiration/vilgot-har-traenat-karate-i-tva-ar/

Sensei Mona har med sin erfarenhet som lärare i grundskolan i kombination med karaten utvecklat ett system för barn och ungdomar med särskilda behov. Hon har många års erfarenhet med att jobba med barn och ungdomar i grundskolan och med särskoleintegrerade elever. Sensei Mona har också tidigare jobbat med särskoleklasser.

Gradering onsdagen den 12 juni. Från vänster: Fredrik, Ares, Elliot, Olof och Danijela med sina pappor och sensei Mona.

Karate Tigers är öppen för alla barn och ungdomar mellan 8-15 år. Vårdnadshavare måste träna med sitt barn. Avgiften för en termin är 1050 kr vilket inkluderar även vårdnadshavaren. (Kom två och träna, betala för en).  Röda dagar och helgdagar är träningen inställd.

Information kring dräkter och bälten får man i början av terminen. Vi hjälper er med detta. Tills dess tränar man i vanliga idrottskläder. Vill man inte köpa till en dräkt så behöver man inte. Vi tränar alltid barfota och har man långt hår sätter man upp det.

Träningen kommer fokusera på enkla grundtekniker, man får lära sig några japanska ord och räkna på japanska. Vi går även igenom Dojo Kun (etikettsregler i en dojo) och annat som hör till karate och Japan och japansk kultur. Vi lär oss allt detta tillsammans genom rörelse, glädje och under lekfulla former. Vi tränar tillsammans men individuellt vilket innebär att vi tränar karate utan kontakt.

I vår klubb tävlar vi inte, men vi har en avslutning med gradering varje termin där man får visa vad man lärt sig för att få en ny grad. Då får man bjuda in familjemedlemmar och vänner! Är man med på avslutningen får man medalj och diplom som visar den nya graden.

Vi kommer under våren utveckla samarbete med andra parakarategrupper som finns i andra städer och i framtiden kommer det finnas möjlighet att åka på läger.

Våra lokaler medger i dagsläget ingen träning med rullstolar så vi kan inte erbjuda träning med rullstolar. Vi kommer i framtiden att bygga om för att möjliggöra för rullstolskarate.

Verkar det intressant?  Det går bra att anmäla intresse (via mail) men det är inget krav att börja träna! Vi inleder terminen med två prova-på-pass och sen kan man bestämma sig för om man vill fortsätta eller inte.

Välkomna till oss!

Mona & Fredrik Sr